5v5 s kapelou 21 Gramů

[10. 07. 2023 | 2572x přečteno]


V úterý 11.7. od 17:00 pro Vás máme 21 Gramů pořádný muziky.

5v5 - pět písniček od jedné kapely v pět hodin. To je Váš oblíbený pořad tentokrát se skupinou 21 Gramů.

Jihlavská rocková kapela 21 Gramů se představuje jako kapela, která se nechce nechat omezovat žádnými hudebními škatulkami. Příznačné pro tvorbu je snaha o pestrost a různorodost stylovou a také s texty výhradně v češtině.
Název 21 Gramů, je inspirován myšlenkou, že lidská duše má váhu 21 gramů.
Počátky kapely sahají do roku 2017. Další rok už vydala tři singly nahrané ve studiu AB Records.
První koncert následoval v listopadu 2019 a hned jako předkapela legendárního bandu XIII.století.
Složité období let 2020-2021 zkomplikovalo sice prezentaci na pódiích, přesto se podařilo nemálo koncertů odehrát, ale hlavně toto období členové využili k nové tvorbě, která vyústila k vydání debutového alba ,,Je čas jít,, (14.4.2023 – Supraphon – nahráno ve studio AB Records a JSM Sound).
Začátkem roku 2023 se také ustálila sestava kapely: Jakub Mokrý – zpěvák frontman kapely, Radoslav Sido – bicí, Petr Vácha – kytara, Stano Petráš – kytara a Marek Jonák – baskytara. Roli managera a spoluautora zastává Jiří Hofbauer.
21 Gramů se za svou pětiletou činnost podařilo zanechat čitelnou stopu nejen na pódiích (koncertech, klubech i festivalech jako např. Rock Majáles 2022), ale také mediálně. Úspěchy v mnoha videohitparádách zaznamely klipy ,,Šedá,, i ,,Patos,, , které bylo možné vidět i na TV obrazovkách (Óčko Star, V1, MVTV – v pořadu TV Rockparáda). Úspěšně si vedou i další skladby z debutového alba, které je možné slyšet v rotacích na devíti českých rádiích, kde mj. song ,,Bludnej kruh,, ovládl několik rozhlasových hitparád.
Přes všechny dosavadní úspěchy kapela věří, že ty největší má teprve před sebou. Plány rockerů z 21 Gramů jsou prosté – tvořit, hrát, být vidět, být slyšet a jít přímou cestou ke svým posluchačům a fanouškům - ,,Je čas jít,,.

A ještě pár odkazů:

https://www.21gramu.cz

https://www.youtube.com/channel/UCTwLTl8MTDExQvfJYC_QXSA

https://www.facebook.com/21gramurock

Užijte si 21 Gramů v Radiu Ponte Records.